Dzik jest dziki, dzik jest zły ....

Zwierzęta łowne, hodowla, broń śrutowa i kulowa, psy myśliwskie...

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
j24
Admin
Admin

Dzik jest dziki, dzik jest zły ....

Post autor: j24 »

Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
tumanleśny
nadleśniczy
nadleśniczy

Re: Dzik jest dziki, dzik jest zły ....

Post autor: tumanleśny »

A po co on go ścigał?
Może tylko przytulić się chciał?
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKTORi TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Awatar użytkownika
j24
Admin
Admin

Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
tumanleśny
nadleśniczy
nadleśniczy

Mieszkańcy niech oddadzą przyrodzie tereny , które jej zabrali i po kłopocie. Dziki tylko upominają się o swoje.
Trawniczki zamienić w babrzyska, zrobić z nich rezerwaty. Przy każdym bloku co najmniej jeden. Z głośników puszczać im relaksującą muzykę. I zapewnić najlepsze pożywienie, a nie jakieś tam śmietnikowe. Może za dziczkami wkrótce pojawią się sarenki, jelonki i daj Boże wilki , rysie i niedźwiedzie. A na każdym osiedlu stado wolnościowe żubrów.
Niech przyroda rządzi się sama. Żądajmy wreszcie jej prawdziwego uwolnienia. Nie tylko w LP ale w całej Polsce!
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKTORi TROLLforumowy.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Awatar użytkownika
Sten
prezydent
prezydent

Post autor: Sten »

Słusznie prawisz :beer:
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin

Post autor: Capricorn »

Tak po prawdzie to najlepiej byłoby ludzi zamknąć w obozach i pod prądem, co by który nie wylazł, a cała reszta niechaj będzie wolnym światem przyrody...
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
Awatar użytkownika
Sten
prezydent
prezydent

Żebyś nie wykrakał ...
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Awatar użytkownika
Piotrek
VIP
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

Capricorn pisze: czwartek 26 wrz 2024, 10:54cała reszta niechaj będzie wolnym światem przyrody...
W takiej rzeczywistości czuję się predestynowany do roli pasożyta... :wink:
Poezja to opisanie uczuć słowami, a świata - uczuciami.
***Unless otherwise stated, my posts are my opinion, not official***
No trees were killed to send this message, however, a large number of electrons were terribly inconvenienced.

yarnot
początkujący
początkujący

Post autor: yarnot »

Ludzie nauczyli się psioczyć lub walczyć o to co w DANEJ chwili im pasuje lub nie pasuje.
Jak myśliwi polują na dziki to ŹLE! bronić dziki, tępić myśliwych.
Jak te same dziki przyjdą na ich wypielęgnowane trawniczki to: tępić dziki i gdzie są myśliwi!

Najważniejszy jest czubek nosa tego kogo coś w danym momencie "boli". Nie ma żadnego zastanowienia i zrozumienia sytuacji, problemu i dzikiej zwierzyny, i roli myśliwych, i praw i obowiązków mieszkańców. Najczęściej liczy się tylko "ja, ja, ja oraz to, że mojsze jest bardziej ważne od twojszego, bo jest "mojsze""

Tak poza tym to czytając pierwszy artykuł zastanawiam się jak "uciekał" poszkodowany. Bo to że najszybciej jak mógł niewiele daje w konfrontacji z dzikiem. Ale gdyby uskoczył w bok to pewnie szanse byłyby ciut większe;)
Awatar użytkownika
Sten
prezydent
prezydent

:spoko:
tumanleśny
nadleśniczy
nadleśniczy

"byłyby ciut większe;)"
Niewiele większe...
Ale większe.
Awatar użytkownika
j24
Admin
Admin

ODPOWIEDZ