Ogrodzenie lasu prywatnego tujami
Moderator: Moderatorzy
-
- początkujący
Ogrodzenie lasu prywatnego tujami
Dzień dobry. Mam wstępnie już dogadanie z właścicielem(sąsiadem) o zakupie działki leśnej 12 arów oznaczona w MPZP jako LS- ,,Tereny zieleni leśnej z wykluczeniem zabudowy oraz nowych urządzeń infrastruktury technicznej, ustalając podstawie przeznaczenie na naturalną zieleń leśna" , to jest działka obok(sasiadujaca) mojego domu działka budowlana w MPZP, i pytanie czy będę mógł ogrodzić ta działkę leśna tujami posadzonymi co 0,5 m ,, stworzyć żywopłot bo jak się dowiadywałem że słupków betonować nie można" , fizycznie na działce nie ma lasu jest kilka (6 drzew) . Z góry dziękuję za pomoc
- Kuna lesna
- zastępca nadleśniczego
Re: Ogrodzenie lasu prywatnego tujami
Dziwne obostrzenie . Pierwszy raz się spotykam ,że własności nie można ogrodzić .
-
- początkujący
Tak słyszałem nie można ogrodzić słupkami zabetonownych w gruncie, ( stałe związane w gruncie) , dlatego mam pytanie czy mogę posadzić żywopłot z tuj?
- Kuna lesna
- zastępca nadleśniczego
Stałe związanie w gruncie to zabetonowanie podstawy ale są słupki do wkopania . Ja uważam że możesz robić co ci się podoba tylko jeżeli to jest las to sadzenie tui nie idzie w parze z gatunkami lasotwórczymi .
I z zapisem w MPZPKuna lesna pisze: ↑czwartek 18 lis 2021, 08:09sadzenie tui nie idzie w parze z gatunkami lasotwórczymi .
przeznaczenie na naturalną zieleń leśną
Poezja to opisanie uczuć słowami, a świata - uczuciami.
***Unless otherwise stated, my posts are my opinion, not official***
No trees were killed to send this message, however, a large number of electrons were terribly inconvenienced.
***Unless otherwise stated, my posts are my opinion, not official***
No trees were killed to send this message, however, a large number of electrons were terribly inconvenienced.
-
- początkujący
To mam rozumieć że nie mogę zasadzić Tui? Jakie grożą mi konsekwencje posadzenia Tui?
- Kuna lesna
- zastępca nadleśniczego
Przepadek mienia . Tak na serio myślę że nic ci nie grozi . Rób co chcesz nikt nic ci nie zrobi.
Najprościej zapytać się u źródeł, czyli w Starostwie ...
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa