Ekolodzy za ograniczeniem przemysłowego chowu zwierząt

Zagadnienia z szeroko pojętej ekologii, przyrody, środowiska i biologii...

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
11
wiceminister
wiceminister
Posty: 30737
Rejestracja: środa 15 paź 2003, 00:00

Ekolodzy za ograniczeniem przemysłowego chowu zwierząt

Post autor: 11 »

Aktywiści znanej z walki o prawa zwierząt Fundacji "Viva!" przekonywali w czwartek mieszkańców Katowic o konieczności ograniczenia przemysłowej hodowli zwierząt. Namawiali też do przejścia na wegetarianizm.

Happening, odbywający się w centrum miasta pod hasłem "Chów przemysłowy śmierdzi", był częścią ogólnopolskiej kampanii fundacji, która w lipcu odwiedzi w sumie 17 polskich miast. Celem akcji jest informowanie Polaków o niebezpieczeństwach związanych z chowem przemysłowym, z którego pochodzi większość produkowanego obecnie mięsa, mleka i jaj. Kampania zakończy się 17 lipca w Bydgoszczy.

Akcję wspomagają liczne rekwizyty, np. - jak nazywają ją sami aktywiści fundacji - "pierdząca krowa", symbolizująca emisję cieplarnianego metanu przez sektor hodowlany oraz zakuta w kajdany świnia, symbolizująca nieetyczne wykorzystywanie zwierząt.

Według danych fundacji, Polacy zjadają rocznie ponad 70 kg mięsa. Większość pochodzi z wielkoprzemysłowych hodowli, w których znajdują się setki zwierząt ...
http://wiadomosci.onet.pl/2005969,16,1,1,,item.html
Awatar użytkownika
niziołek
wiceminister
wiceminister
Posty: 25653
Rejestracja: poniedziałek 07 sty 2008, 12:44

Post autor: niziołek »

:D A Oni pachną...Hej! :lol: :lol: :lol: :D
"To duch buduje sobie ciało" - Fryderyk Schiller
Awatar użytkownika
Cordoba_2004
początkujący
początkujący
Posty: 76
Rejestracja: poniedziałek 13 lip 2009, 22:56
Lokalizacja: aha

Post autor: Cordoba_2004 »

Nie jestem ekologiem ale pracuje przy przemysłowej hodowli

Ekolodzy ekologami ale jak się pracuje przy przemysłowym chowie a potem przerobie tego to się serce kraje

- tony antybiotyków do pasz
- tony hormonow

Tony odżywek przyspieszaczy wzrostu. Potem przerób w masarni

- mąka sojowa do kiełbas wędlin,
- nastrzyki coraz nowsze mieszanki peklujące, mają być tony wydajność taniość

30 % mięsa w szynce sól i woda

Efekty

- plaga nowotworów
- choroby serca
- cukrzyca u połowy Polaków

Do wszystkich soków napojów kiełbas pasztetów wszędzie cukier cukier cukier cukier..w ilościach kosmicznych... a w żywności lajt ASPARTAM - w latach 70tych u 80 % szczurów powodował nowotwory

A cukier co to jest PALIWO DLA RAKA ..... Wiele badań już dowodzi "odejtnij cukier zabijesz raka"

Kwitnące kliniki onkologiczne . Z czego to jest ? z dopustu Bożego ? NIE !!!

To ludzie ludziom taki los gotują

Poprzekraczane poziomy dopuszczalne wszystkich dodatków, przymykanie oczu przez Inspekcje wszelaki i efekt jest jaki jest...

A zobaczycie co będzie dalej ........Obudzimy się za późno!!!
Awatar użytkownika
Jurek
podleśniczy
podleśniczy
Posty: 328
Rejestracja: środa 21 maja 2008, 18:31
Lokalizacja: Nurzec

Post autor: Jurek »

A kto winny? Chciwość na kasę.

Z drugiej strony nie wiem, czy takie protesty mają sens, wydaje się, że bez przemysłowego chowu i dodatków zapanowałby głód.

Ale ja tam tego świństwa ruszam jak najmniej. Jemy takie jedzenie, a potem nie wiadomo skąd człowieka coś boli. I ładujemy w siebie tabletki, bo przecież mamy rozwiniętą medycynę.

Lepiej, mimo dodatkowych obowiązków, chować coś swojego :) Polecam króliki :wink:
Awatar użytkownika
Cordoba_2004
początkujący
początkujący
Posty: 76
Rejestracja: poniedziałek 13 lip 2009, 22:56
Lokalizacja: aha

Post autor: Cordoba_2004 »

Mi nie chodzi o aktywistów nie popieram tego co robią do końca

Ale faktem jest że chów przemysłowy to rak w proszku


też polecam króliki
mięso nie alergizujące
nie ma tak dużo roboty

są choroby w stylu myskomatoza i pomór chiński ale no to trudno

a mięsko superowe

8 klatek 40 królików = wyżywienie dla dużej rodziny
plus troche kur i bajka
ODPOWIEDZ